Home Thema’s

Uitgelichte thema's

Bewegingsapparaat

Een groot deel van de patiënten komt met klachten aan het bewegingsapparaat: botten, gewrichten, spieren, pezen en zenuwen. Dit vereist een goede anamnese en lichamelijk onderzoek.

Kleine kwalen

Vragen van patiënten over kleine kwalen, zoals moeheid, platvoeten, wratten of schimmelnagels, zijn waarschijnlijk ook in uw praktijk aan de orde van de dag. Het zijn relatief onschuldige aandoeningen die meestal kort uitleg behoeven en een eenvoudig advies.

Praktijkvoering huisarts

Een huisarts wil vooral kwalitatief goede zorg leveren aan patiënten. Maar die rol verandert en er wordt steeds meer van de huisarts gevraagd. Tegenwoordig is een goede praktijkvoering – waaronder personeelsbeleid, eHealth, samenwerking, big data, visie en strategie – een belangrijke pijler voor het kwaliteitsbeleid.

Dermatologie

Moet de patiënt worden doorverwezen naar de dermatoloog of is een kleine chirurgische ingreep nodig? Praktische informatie over huidafwijkingen in de huisartsenpraktijk.

Leefstijlgeneeskunde

Tot voor kort werd leefstijl gezien als een middel ter preventie van aandoeningen. In toenemende mate worden voeding, beweging, ontspanning, slaaptherapie, sociale contacten en zingeving ook succesvol ingezet bij de behandeling van chronische aandoeningen.

Covid-19 | Corona

Covid-19 is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. De meeste mensen met Covid-19 hebben lichte tot matige symptomen en herstellen zonder speciale medische behandeling, maar sommige mensen worden ernstig ziek. Het virus wordt voornamelijk verspreid via vochtdruppeltjes.

Hart en vaat

CVRM is een belangrijk onderdeel van de huisartsgeneeskundige zorg. Ook de behandeling van steeds meer hart- en vaatziekten vindt plaats in de huisartsenpraktijk.

Ouderen

De Nederlandse bevolking veroudert in hoog tempo, bovendien blijven steeds meer ouderen met complexe problematiek, zoals chronische ziekten, comorbiditeit, polyfarmacie, langer thuis wonen.
Abonneren