Home Artikelen

Laatste artikelen

Feestelijke presentatie nieuwe boek Urogynaecologie

Op donderdag 7 november is het eerste exemplaar van het nieuwe boek Urogynaecologie, uitgegeven bij uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, door de redacteuren van het boek, prof. dr. Toine Lagro-Jansen en dr. Doreth Teunissen, overhandigd aan Jannet Vaessen, directeur Women Inc.
Ouderen

Huisarts moet euthanasiewens eerder bespreken

Huisarts en patiënt moeten een euthanasiewens eerder, vaker en zorgvuldiger bespreken vinden de regeringspartijen VVD en D66. Het kabinet moet meer doen om dat beter te laten verlopen.
Ouderen

Elke dag sterven 12 ouderen na een val

Elke dag sterven twaalf ouderen na een val. Speur wankele senioren op en help ze overeind te blijven, zegt hoogleraar valpreventie Nathalie van der Velde.
Kleine kwalen

NIEUW: Kleine Kwalen en alledaagse klachten bij zwangeren | Zes vragen

Vandaag is het nieuwe boek Kleine Kwalen en alledaagse klachten bij zwangeren verschenen. We stelden zes vragen aan dr. Just Eekhof, huisarts en epidemioloog.

Acht vragen aan Toine Lagro-Jansen en Doreth Teunissen over nieuwe boek…

We stelden acht vragen aan prof. dr. Toine Lagro-Janssen en dr. Doreth Teunissen over het nieuwe boek Urogynaecologie dat binnenkort verschijnt. "De huisarts komt steeds meer in aanraking met specifieke urogynaecologische thema’s. Vaak weet men niet hoe hiermee om te gaan en ook ontbreekt het de huisarts aan relevante informatie."

Themanummers Bijblijven | Nu ook los te koop in de actiemaand…

Het is tijdelijk mogelijk om een themanummer van tijdschrift Bijblijven los te kopen. Bekijk de verschillende thema's.
Bewegingsapparaat

GIRD

GIRD, ook wel de werpersschouder genoemd, is een goed herkenbaar en behandelbaar ziektebeeld.
Bewegingsapparaat

Beenlengteverschil

Bevindingen bij beenlengteverschil tijdens lichamelijk onderzoek.

Internationaal onderzoek naar schouderbreuken

Drie Utrechtse ziekenhuizen starten nog dit jaar een internationaal onderzoek naar de beste behandeling bij schouderbreuken. Het onderzoek is samen met ziekenhuizen in Luzern en Chur (Zwitserland) opgezet. Over twee jaar weten we dan veel beter welke behandeling bij welk type schouderbreuk het beste resultaat oplevert.