Bewegingsapparaat

Bewegingsapparaat

Zeeuwse huisartsen en fysiotherapeuten starten leefstijlchallenge

Zeeuwse huisartsen en fysiotherapeuten organiseren vanaf september een leefstijlchallenge. 55-plussers met chronische aandoeningen of een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, suikerziekte, astma of COPD vormen de doelgroep.
Bewegingsapparaat

Minicollege leefstijlgeneeskunde | Aflevering 2 Beweging

Onder leiding van huisarts Femke van Gennip praten Maaike de Vries en Tamara de Weijer u in korte tijd helemaal bij over het thema leefstijlgeneeskunde. Tip | Bekijk alle video’s uit de serie Minicollege leefstijlgeneeskunde – aflevering 1, Voeding Minicollege leefstijlgeneeskunde – aflevering 2, Beweging Minicollege leefstijlgeneeskunde – aflevering 3, Ontspanning Minicollege leefstijlgeneeskunde – aflevering […]

Podcasts | Tom van ’t Hek in gesprek met Han Tan

Han Tan, huisarts en kaderarts houding en beweging, gaat in op de gevolgen van de thuis werkende en anders sportende maatschappij. Dat leidt volgens hem tot andere klachten, maar misschien ook juist wel tot minder problemen?

Gratis hoofdstuk uit nieuw Handboek leefstijlgeneeskunde

Krijg GRATIS toegang tot een hoofdstuk in het onlangs verschenen Handboek leefstijlgeneeskunde. Lees het hoofdstuk 'Beweging', geschreven door prof. dr. Joep Teijink en Sandra Jansen.
Bewegingsapparaat

Prof. Rebecca ten Cate: ‘Meer aandacht nodig voor jeugdreuma’

Er moet meer aandacht komen voor jeugdreuma. Een vroege diagnose en krachtige behandeling kunnen voorkomen dat er onomkeerbare schade ontstaat. Dat zei prof. Rebecca ten Cate in haar oratie op vrijdag 22 november 2019.

Over bewegingsapparaat

Meeste consulten bij huisarts voor klachten aan het bewegingsapparaat

Een groot deel van de patiënten komt met klachten aan het bewegingsapparaat. Dit vereist een goede anamnese en lichamelijk onderzoek.

Producten