Samen wandelen
Deelnemers aan de challenge gaan tien weken achter elkaar wandelen om hun kwaliteit van leven de verbeteren. Deelnemers worden fitter en de ervaring is dat medicatie minder vaak nodig is. Daarnaast is het sociale aspect ook heel duidelijk zichtbaar omdat samen wandelen erg gezellig is! Het is niet erg als mensen (nog) niet zo ver kunnen wandelen, aangezien er rekening wordt gehouden met het wandelniveau. Op twee testdagen wordt de conditie van de deelnemers gemeten, waarna doelen worden gesteld.
Veilig
Uiteraard wordt er gewandeld op een veilige manier volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM, in kleine groepen, en volgens een opgesteld veilig wandelprotocol.
Bas van de Goor Foundation
Er is samenwerking met de Bas van de Goor Foundation in de vorm van onderzoek en de afsluiting van de challenge. De challenge wordt afgesloten op Wereld Diabetesdag — zaterdag 14 november. Hoe aan de feestelijke afsluiting vorm wordt gegeven is nog afhankelijk van de situatie rondom Covid-19. In ieder geval zal e.e.a. verlopen volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM.
Bron: NU.nl
Beeld: © alvarez / Getty Images / iStock
Tip | Handboek leefstijlgeneeskunde en minicolleges leefstijlgeneeskunde
Minicollege leefstijlgeneeskunde | Aflevering 5 Sociale verbinding
Onder leiding van huisarts Femke van Gennip praten Maaike de Vries en Tamara de Weijer u in korte tijd helemaal bij over het thema leefstijlgeneeskunde.
Bekijk ook de andere video’s uit de serie
- Minicollege leefstijlgeneeskunde – aflevering 1, Voeding
- Minicollege leefstijlgeneeskunde – aflevering 2, Beweging
- Minicollege leefstijlgeneeskunde – aflevering 3, Ontspanning
- Minicollege leefstijlgeneeskunde – aflevering 4, Slaap
- Minicollege leefstijlgeneeskunde – aflevering 5, Sociale verbinding
De volgende video is in ontwikkeling:
- Minicollege leefstijlgeneeskunde – aflevering 6 Zingeving (week 41)