Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer huisartsverwijzingen naar Bergman Clinics

In het tweede kwartaal van 2021 zijn er door huisartsen meer dan 47.500 patiënten doorverwezen naar de focusklinieken van Bergman Clinics. Dat is een stijging van 30 procent ten opzichte van 2019. Zo blijkt uit verwijsdata van Zorgdomein.

 

Dat meldde Bergman Clinics op 27 juli. De stijging is 66 procent meer dan vorig jaar. Maar dat beeld is vertekend, want toen was er een daling door de afschaling van zorg vanwege de coronacrisis. De kliniek ziet nu een verplaatsing van zorgvraag naar focusklinieken op alle gebieden: orthopedie, ogen, huid en vaten, vrouw, maag en darm en KNO.

Trend

Volgens Bergman Cinics is de groei in lijn met een langetermijntrend waarin huisartsen na overleg met de patiënt steeds vaker voor planbare zorg doorverwijzen naar ‘supergespecialiseerde focusklinieken’. Daarin speelt mee dat steeds meer bekend wordt dat patiënten zelf kunnen kiezen naar welke zorgaanbieder ze gaan en dat zorgverzekeraars zorg bij zelfstandige klinieken ook vergoeden vanuit het basispakket. Ook de relatief korte toegangstijden maken behandeling bij een zelfstandige kliniek aantrekkelijk.

Bergman Clinics verwacht dat deze trend zich zal doorzetten, gezien de nu nog relatieve onbekendheid met zelfstandige klinieken bij huisarts en patiënt.

Bron: Skipr
Beeld: © frender / Getty Images / iStock