Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brandbrief voor aandacht gezonde leefstijl en corona

Ruim 70 artsen, wetenschappers en bestuurders van gezondheidsorganisaties hebben op 11 november een brandbrief gestuurd naar minister Hugo de Jonge, minister Tamara van Ark en staatssecretaris Paul Blokhuis. Daarin wordt gevraagd om in een publiekscampagne mensen te informeren over de noodzaak van een gezonde leefstijl.

 

Deze gezondheidszorgprofessionals hebben in de brief de argumenten voor een gezonde leefstijl op een rijtje gezet en verzoeken om in een publiekscampagne mensen te informeren over de noodzaak van een gezonde leefstijl. Afgelopen maanden is immers duidelijk geworden dat bij veel mensen die vanwege een corona-infectie opgenomen moesten worden in een ziekenhuis er sprake was van overgewicht.

Door gezonder te eten, meer te bewegen, goed te slapen en voldoende te ontspannen kunnen veel mensen met obesitas al binnen enkele weken hun immuunsysteem versterken. Dat zou kunnen leiden tot een minder ernstig beloop van COVID-19. Ook bij mensen zonder overgewicht heeft een gezonde leefstijl tal van positieve effecten op het immuunsysteem en lijkt het hiermee een goed wapen in de strijd tegen het coronavirus.

Alle Nederlanders zouden dit moeten dit weten! Een kleine verandering kan al zorgen voor een verschil.

 

Lees de brief

Brief

 

Wetenschappelijk rapport

Ga naar de Wetenschappelijke notitie over de relaties tussen COVID-19, metabole ontregeling, weerstand en leefstijlinterventies >>

Rapport

 

Ga naar het artikel The impact of obesity and lifestyle on the immune system and susceptibility to infections such as COVID-19 >>

Artikel