Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

App voor huidkanker voorkomt duizenden huisartsbezoeken

CZ is tevreden over de app Skinvision en biedt deze dienst ook komend jaar gratis aan voor de eigen verzekerden. Uit nieuwe cijfers blijkt dat de app duizenden foto’s van verdachte plekjes op de huid heeft beoordeeld. In de overgrote meerderheid van de gevallen was een bezoek aan de huisarts niet nodig.

 

CZ-verzekerden hebben sinds 2019 ruim 155.000 huidplekjes laten beoordelen op huidkanker door Skinvision. In 146.000 gevallen gaf de app aan dat een bezoek aan de huisarts niet nodig was. Soms gebeurde dit wel met het advies om de plek in de gaten te blijven houden. Skinvision gaf 122 keer aan dat een verdacht plekjes met 90 procent zekerheid een melanoom betreft. In deze gevallen werd een afspraak met de huisarts aangeraden.

Gebruik neemt toe

De app ontlast de huisartsen, concludeert CZ op basis van deze resultaten. De zorgverzekeraar biedt de app sinds twee jaar kosteloos aan ziet bovendien het gebruik onder de eigen verzekerden toenemen. Ook komend jaar kunnen CZ-klanten Skinvision gratis gebruiken, zo werd vandaag bekend.

Bron: Skipr
Beeld: Fotolia