Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Podcast Happy@Work met huisarts Karolien van den Brekel

Marjolein Streur-Kranenburg
In de podcast Happy@Work gaat huisarts Karolien van den Brekel in gesprek over hoe zij Positieve Gezondheid toepast in de praktijk. “Met het spinnenweb zie je de samenhang tussen verschillende problemen. Dan kan je inzoomen op wat belangrijk is. Neem bijvoorbeeld slaap. Er zijn vaak onderliggende problemen, omdat je nacht een afspiegeling is van de dag. Dus dan gaan we eerst kijken naar alle pijlers van het spinnenweb. Dan komen mensen vaak wel op het spoor welke factoren meespelen.”
podcast happy@Work met Karolien van den Brekel

Op het gebied van werkgeluk gaat het vaak om de vraag of je op  de goede plek zit. Doe je wat je belangrijk en leuk vindt. “Bij mensen met een burn-out zie je achteraf dat er al veel eerder symptomen waren”, vertelt Van den Brekel. “Maar mensen vinden het moeilijk aan te geven waar hun grenzen liggen. Als werkgever kan je het gesprek aan gaan, en als werknemer zelf kan je het spinnenweb invullen. Daarmee kan je kijken hoe het gaat en waar eventueel punten zitten waar je iets aan kunt doen. Bewustwording is het belangrijkst, en dan kan je daarmee aan het werk.”

De podcast is hier te beluisteren: Aflevering 219. Positieve gezondheid: in gesprek met Karolien van den Brekel https://www.empowermentcompany.nl/happywork-podcast/