Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderdeel van commerciële huisartsenketen Co-Med failliet verklaard

fediverbeek
Een onderdeel van huisartsenketen Co-Med is failliet verklaard door de rechtbank in Maastricht. Oud-medewerkers en een detacheringsbedrijf vroegen het faillissement aan. Onder de eisers zijn een basisarts en een groep doktersassistenten.

Co-Med is een huisartsenketen die overal in het land praktijken opkoopt. Vaak zijn dit huisartsen die stoppen, maar geen opvolger vinden. Het tekort aan huisartsen dat praktijkhouder wil worden is een bestaand probleem. De commerciële huisartsenketen heeft de dertien praktijken de afgelopen jaren overgenomen.

Dochterbedrijf van huisartsenketen Co-Med failliet verklaard

Een dochterbedrijf van huisartsenketen Co-Med is door de rechtbank in Maastricht failliet verklaard. De keten ligt al langere tijd onder een vergrootglas na klachten van cliënten en een rapport van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Een woordvoerder van de rechtbank laat weten dat vanochtend het faillissement is uitgesproken. Co-Med benadrukt dat het zorggedeelte van het bedrijf financieel gezond is. Het failliete dochterbedrijf was een callcenter dat huisartsenpraktijken konden inzetten tijdens piekmomenten.

Co-Med betreurt situatie

Huisartsenketen Co-Med laat in een reactie weten dat ze de situatie ten zeerste betreuren. “Vanuit de directie van PCC-Teleservices Amsterdam is de laatste maanden geprobeerd om tot een passende oplossing en eventuele doorstart van de werkzaamheden te komen. Helaas bleek dit gezien recente ontwikkelingen geen haalbare casus te zijn.”

De huisartsenorganisatie benadrukt dat PCC-Teleservices Amsterdam een zusterbedrijf is en los opereerde van Co-Med Zorg BV. Dat is de zorgtak van het bedrijf die volgens Co-Med ‘financieel gezond is’.