Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Langer consult beter voor huisarts en patiënt

Als huisartsen meer tijd uittrekken voor een consult leidt dat tot meer werkplezier, minder doorverwijzingen en minder medicatie voor patiënten.
Médecin examinant le dos d'un patient. Real-online-workflow (2017) Publikationsname / Publikationsnummer / E-Tag TT.MM.JJJJ (optional) Usage: Online (20190129) Usage: Online (20190424) *** Local Caption *** © RFBS / stock.adobe.com

Dat blijkt volgens Nivel uit de eerste ervaringen met ‘Meer tijd voor de patiënt’ (MTVDP). Van belang voor een succesvolle verdere uitrol is een structurele verankering van dit concept: “Van groot belang is dat betrokken partijen dezelfde visie delen over kwaliteit van zorg en dat ook het sociaal domein betrokken wordt. Bovendien moeten afspraken over de (meerjarige of structurele) financiering zijn vastgelegd.”

Het gedachtengoed van MTVDP is dat een langere consultduur de kern van de zorgvraag van de patiënt sneller en beter naar voren brengt. Daarmee kan vervolgzorg beter en efficiënter ingericht worden. Nivel onderzocht het concept in opdracht van de partijen van het hoofdlijnenakkoord huisartsenzorg.

Lees verder op Skipr >>

Bron: Skipr
Beeld: Fotolia