Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe inclusief is de Nederlandse langdurige zorg voor ouderen met een migratieachtergrond?

fediverbeek
Het rapport over de inclusiviteit van de Nederlandse langdurige zorg voor ouderen met een migratieachtergrond is afgerond. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport door Pharos. Het doel is om de gelijke toegang tot zorg voor iedereen te bevorderen. Een beleidsreactie volgt voor de zomer van 2024.

Dit onderzoek is uitgevoerd naar aanleiding van motie 36200 XVI, nr. 61 van Sahla waarin gesproken wordt over “kansenongelijkheid, omdat iemand met een andere achtergrond minder kans maakt om de juiste zorg te ontvangen of deze te laat ontvangt”. De motie vraagt zich af (I) “hoe vaak dit voor komt” en (II) “waar de knelpunten … zitten om inclusieve zorg toe te passen”.

Hoewel inclusiviteit gaat over het aanbieden van goede zorg voor iedereen, is om de onderzoeksvraag behapbaar te houden gekozen om de focus te leggen op 55-plussers met een migratieachtergrond.

Het rapport ‘Hoe inclusief is de Nederlandse langdurige zorg voor ouderen met een migratieachtergrond?’ is hier te vinden.

 

Meer over dit onderwerp?

Op het congres Cultuursensitieve Zorg komt dit uitgebreid aanbod. Meer informatie over dit congres >