Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verdubbeling aantal Nederlandse reizigers met knokkelkoorts

Het Rode Kruis en alarmcentrale Eurocross hebben een stijging waargenomen van het aantal mensen die dengue (knokkelkoorts) hebben opgelopen in Aziatische landen. Dit jaar zijn 56 Nederlanders opgenomen door de ziekte, vorig jaar waren dat er 25 in dezelfde periode.

 

Het Rode Kruis meldt dat de ziekte weer meer opduikt. Zo is er op de Marshalleilanden voor het eerst sinds 2011 weer sprake van dengue. De ziekte verspreidt zich via muggen, die zich tijdens het regenseizoen goed voortplanten. De insecten broeden namelijk in stilstaand water.

Mensen die knokkelkoorts willen voorkomen, worden geadviseerd zich in te smeren met bijvoorbeeld DEET en bedekkende kleding te dragen. De ziekte is niet overdraagbaar van mens tot mens.

Het toenemende aantal gevallen van mensen met knokkelkoorts zorgt er volgens het Rode Kruis voor dat er in een aantal landen, zoals Bangladesh, een tekort is aan bloed. Dit is soms nodig bij behandeling.

Volgens de hulporganisatie heeft het Filipijnse Rode Kruis extra bloed gestuurd naar gebieden die zwaar getroffen zijn. De 93 bloedbanken van het Filipijnse Rode Kruis werken nu twee keer zo hard om aan de vraag tegemoet te komen.

Bron: Nu.nl
Beeld: © tashatuvango / stock.adobe.com