Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Combinatie van patiëntgegevens fysiotherapeut en huisarts maakt zorgpad eerste lijn mogelijk

Het Nivel verzamelt doorlopend de zorggegevens van verschillende patiëntgroepen binnen het registratiesysteem Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn. Uit de koppeling van gegevens van huisartsen en van fysiotherapeuten blijkt dat 10% van de fysiotherapiepatiënten binnen Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn ook bekend is bij de huisarts. Dit komt voor de gegevens uit 2019 neer op zo’n 26.000 patiënten.

 

Het combineren van de patiëntgegevens afkomstig van verschillende eerstelijnszorgverleners biedt mogelijkheden om het zorgproces en het beloop van de gezondheidsklachten van een individuele patiënt beter te beschrijven

Tot op heden was niet bekend in welke mate de fysiotherapie- en huisartsenregistraties in Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn aan elkaar gekoppeld konden worden. Uit het onderzoek van Nivel blijkt dat dit voor 10% van de patiënten het geval is.

Dit percentage is niet hoger, omdat de aangesloten fysiotherapie- en huisartspraktijken niet exact dezelfde gebieden in Nederland beslaan. Uit analyse van de gekoppelde gegevens blijkt dat de groep fysiotherapiepatiënten om wie het gaat representatief is, qua leeftijd en geslacht, voor alle fysiotherapiepatiënten binnen Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn.

(…)

Lees verder op de website van Nivel >>

Bron: Nivel
Beeld: FotoWeb


Gerelateerd

Koppeling data diëtist en huisarts biedt onderzoeksmogelijkheden