Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online platform maakt einde aan ‘ggz-jungle’ in West-Brabant

Voor een goede verwijzing van de huisarts naar de ggz is samenwerking tussen die twee nodig. Het veld steggelt al jaren over die ‘consultatiefunctie’. In West-Brabant is er een oplossing gevonden.

 

Jungle

Wat is de juiste plek voor een patiënt met ggz-klachten? Die vraag is voor veel huisartsen moeilijk te beantwoorden, omdat het ggz-landschap onoverzichtelijk is. “We noemen het wel eens de GGZ-jungle”, zegt Chantal Siemens tegen het AD. Siemens werkt bij Zorggroep West-Brabant B.V. en is projectleider van het project ‘GGZ in en vanuit de Regio’.

Online platform

Vanaf 1 april komt er in West-Brabant een verandering in die jungle. Een digitaal platform gaat verlichting bieden. Op het platform kunnen huisartsen snel advies inwinnen bij ggz-specialisten. Ook kunnen patiënten op het platform terecht en eenmalig een consultatie krijgen, vergoed door de zorgverzekering en zonder eigen bijdrage.

Zes aanbieders

Zes aanbieders hebben zich aangesloten: 4MB, Mentaal Beter, Praktijk Memo, de Viersprong, Bravis Ziekenhuis (PAASZ) en de GGZ Westerlijk Noord-Brabant.

Lees het AD-artikel Einde aan ‘GGZ-jungle’: Nieuw platform moet zorg bij psychische klachten gaan stroomlijnen

Bron: Algemeen Dagblad / Skipr
Beeld: Fotolia