Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NHG lanceert e-boek voor een duurzame huisartsenpraktijk

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft deze week het eerste e-boek uitgebracht over het runnen van een duurzame huisartsenpraktijk. De groene huisartsenpraktijk geeft huisartsen handvatten om energieverbruik, CO2-uitstoot, waterverbruik en watervervuiling te reduceren.

 

Sebastiaan Prause, coördinator LHV-Bouwadvies: “We krijgen bij LHV Bouwadvies steeds vaker de vraag: hoe verduurzaam ik de huisartsenpraktijk? Hoe pak ik dit aan en waar begin ik? Dit e-boek biedt u handvatten, tips en uitleg op het gebied van verduurzaming van gebouw, inrichting, praktijkvoering en consultvoering.”

Quick wins voor duurzame huisartsenpraktijk

In het e-book worden ook ervaringen gedeeld van vier huisartsen die hun praktijk hebben verduurzaamd. In het overzicht met quick wins staan maatregelen die weinig tijd en geld kosten, maar veel winst opleveren. “Begin met kleine stappen want ook die zetten zoden aan de dijk. Je kunt bijvoorbeeld bij de keuze van een inhalator rekening houden met milieuschade en voor een milieuvriendelijke poederinhalator kiezen”, vertelt Iris Wichers, huisarts en senior wetenschappelijk medewerker bij het NHG.

Het e-boek is geschreven door NHG, LHV Bouwadvies en Stimular. Op de LHV Huisartsendag op 2 oktober worden tijdens de sessie ‘Het verduurzamen van uw huisartsenpraktijk’ ervaringen gedeeld.

Bron: Skipr
Beeld: © [M] Petmal / Getty Images / iStock