Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medische zoekmachine Artsportaal krijgt nieuw huis bij uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum

Marjolein Streur-Kranenburg
Artsportaal.nl, dé medische zoekmachine voor artsen, krijgt een nieuwe eigenaar. Medische uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum (BSL), onderdeel van Springer Media, neemt Artsportaal en alle dochterpagina’s over. BSL is verheugd met deze aanwinst en ziet Artsportaal als een goede aanvulling op haar bestaande aanbod van digitale (leer)oplossingen, platformen, tools, boeken, tijdschriften en congressen voor professionals in de gezondheidszorg.
Oude en nieuwe eigenaars van artsportaal

Artsportaal is vijf jaar geleden opgezet door de huisartsen Pim Keurlings en Thomas Mancini. De website is een startpagina, kennisbank en zoekmachine ineen. Artsen en praktijkondersteuners (POH’s) kunnen zoeken in meer dan achtduizend betrouwbare informatiebronnen. Voor het up-to-date houden van de informatiebronnen werkt Artsportaal samen met een expertpanel dat bestaat uit ruim zestig (kader)huisartsen en medisch specialisten die periodiek de content reviewen en aanvullen. Daarnaast werkt Artsportaal samen met veel wetenschappelijke verenigingen, beroepsverenigingen en externe organisaties. Naast artsportaal.nl zijn er ook verschillende dochterpagina’s voor bijvoorbeeld SEH-artsen, POH’s en specialisten ouderengeneeskunde.

Oprichters Keurlings en Mancini waren op zoek naar een partij die de ambitie had om de platformen in hun geest voort te zetten en ze vonden bij Bohn Stafleu van Loghum een goed ‘huis’. “We zijn blij dat we na een lange periode van onzekerheid de toekomst van Artsportaal zeker hebben gesteld”, aldus Keurlings. “We vertrouwen erop dat de Artsportaal onder de vleugels van BSL verder kan groeien en ontwikkelen.”
Anouk Middelkamp, uitgever huisartsgeneeskunde bij Bohn Stafleu van Loghum is blij met de overname van Artsportaal. “Hiermee kunnen we artsen en POH’s in de toekomst nóg beter ondersteunen in hun belangrijke werk.”

Voor de huidige gebruikers van Artsportaal verandert er voorlopig niets, zij kunnen de website gewoon blijven gebruiken zoals ze altijd deden. “Natuurlijk gaan wij ondertussen aan het werk om Artsportaal nóg beter en aantrekkelijker te maken” aldus de uitgever. “Daarover informeren we alle artsen en POH’s binnenkort.”