Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huisartsen voeren op 1 juli actie voor betere huisartsenzorg

Corian Wigboldus
Huisartsen, praktijkondersteuners, doktersassistenten en andere zorgverleners gaan op 1 juli actie voeren op het Malieveld om aan te geven dat ‘de grens in de huisartsenzorg is bereikt’.

De actiedag is een initiatief van de actiegroepen ‘Help de huisarts verzuipt’ en ‘De bezorgde huisarts’, in samenwerking met verschillende beroepsverenigingen zoals LHV, NVvPO, V&VN PVK-POH en NvDA. Tijdens de manifestatie op het Malieveld vragen zij aandacht voor benodigde oplossingen om de huisartsenzorg te kunnen behouden.

De hele week vanaf maandag 27 juni wordt de huisartsenzorg in de schijnwerpers gezet. Zo laten de initiatiefnemers zien hoe belangrijk de rol van de huisarts is en waar de grootste pijnpunten zitten.

De huisartsenspoedzorg zal voor deze dag geborgd zijn, bijvoorbeeld door de huisartsenpost te openen of via de Hagro een gezamenlijke oplossing te organiseren.

De manifestatie vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur op het Malieveld in Den Haag. Meer informatie zal de komende weken worden verspreid via de beroepsverenigingen.