Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brief inzake leefstijldossier naar ministerie van VWS

De Vereniging Arts en Leefstijl heeft samen met haar partners op 25 januari 2021 een brief gestuurd aan de Vaste Commissieleden (VC) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), met het verzoek het leefstijldossier NIET als controversieel te verklaren.

 

 

De VC van het ministerie van VWS heeft namelijk op woensdag 27 januari 2021 een extra procedurevergadering waarin alle geplande acties worden besproken die controversieel verklaard kunnen worden. De controversieel verklaarde acties komen ‘on hold’ tot er een nieuw kabinet is geformeerd. Dat zou tot het einde van het jaar kunnen duren.

In de brief van Arts en Leefstijl (en partners) wordt gevraagd het leefstijldossier NIET als controversieel te verklaren. Naar aanleiding van een eerdere brief d.d. 11 november 2020 heeft het ministerie van VWS eind 2020 een eerste stap gezet voor een leefstijlcampagne om mensen te wijzen op het belang van een optimaal immuunsysteem om het risico op een ernstig verloop van corona zoveel mogelijk te reduceren. De organisatie Arts en Leefstijl zou het dan ook betreuren als er geen vervolg wordt gegeven aan de campagne.

Ga voor meer informatie naar www.leefstijlencorona.nl

Bron: persbericht Vereniging Arts en Leefstijl
Beeld: © shurkin_son / stock.adobe.com


Tip | Thema leefstijl

Meer informatie over het thema leefstijl (artikelen, interviews, minicolleges en video’s) vindt u op onze themapagina Leefstijl >> 

In 2020 is ook het Handboek leefstijlgeneeskunde verschenen. Dit boek geeft artsen (in opleiding), praktijkondersteuners en verpleegkundigen, apothekers, paramedici, ggz-medewerkers en andere professionals in en om de zorg een heel praktisch en actueel overzicht van de leefstijlgeneeskunde. Wat is het? Wat werkt en wat niet? En hoe kan ik het inzetten in mijn klinische praktijk, met en bij mijn patiënten?

Het belang van een gezonde leefstijl volgens Paul Blokhuis