Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zeeuwse huisartsen en fysiotherapeuten starten leefstijlchallenge

Nu meer dan ooit bewezen wordt hoe belangrijk een gezonde leefstijl is, organiseert Zeeland in Beweging met zorgprofessionals vanuit verschillende huisartsenpraktijken en fysiotherapiepraktijken alsnog dit jaar een mini-leefstijlchallenge. 55-plussers met chronische aandoeningen of een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, suikerziekte, astma of COPD vormen de doelgroep.

 

Samen wandelen

Deelnemers aan de challenge gaan tien weken achter elkaar wandelen om hun kwaliteit van leven de verbeteren. Deelnemers worden fitter en de ervaring is dat medicatie minder vaak nodig is. Daarnaast is het sociale aspect ook heel duidelijk zichtbaar omdat samen wandelen erg gezellig is! Het is niet erg als mensen (nog) niet zo ver kunnen wandelen, aangezien er rekening wordt gehouden met het wandelniveau. Op twee testdagen wordt de conditie van de deelnemers gemeten, waarna doelen worden gesteld.

Veilig

Uiteraard wordt er gewandeld op een veilige manier volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM, in kleine groepen, en volgens een opgesteld veilig wandelprotocol.

Bas van de Goor Foundation

Er is samenwerking met de Bas van de Goor Foundation in de vorm van onderzoek en de afsluiting van de challenge. De challenge wordt afgesloten op Wereld Diabetesdag — zaterdag 14 november. Hoe aan de feestelijke afsluiting vorm wordt gegeven is nog afhankelijk van de situatie rondom Covid-19. In ieder geval zal e.e.a. verlopen volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

Bron: NU.nl
Beeld: © alvarez / Getty Images / iStock


Tip | Handboek leefstijlgeneeskunde en minicolleges leefstijlgeneeskunde

Minicollege leefstijlgeneeskunde | Aflevering 5 Sociale verbinding

  


Onder leiding van huisarts Femke van Gennip praten Maaike de Vries en Tamara de Weijer u in korte tijd helemaal bij over het thema leefstijlgeneeskunde.

Bekijk ook de andere video’s uit de serie

De volgende video is in ontwikkeling:

  • Minicollege leefstijlgeneeskunde – aflevering 6 Zingeving (week 41)