Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorzichtige daling aantal COVID-19-patiënten in de huisartsenpraktijken

Het Nivel volgt de verspreiding van het coronavirus zoals geregistreerd door huisartsen en geeft wekelijks een update. Deze cijfers zijn een aanvulling op die over het aantal COVID-19-meldingen aan de GGD’en, ziekenhuisopnames en sterfte in verband met COVID-19. Elke week wordt duiding gegeven aan de cijfers.

 

Cijfers tot en met 28 juni 2020 (week 10-26)

Cijfers uit Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn laten zien dat sinds het verruimen van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus het aantal patiënten met COVID-19 dat gezien wordt door huisartsen vrij stabiel is. In week 26 was het aantal patiënten met klinisch bevestigde COVID-19 iets lager dan in de weken ervoor.

Hieronder een weergave van het wekelijkse aantal patiënten met klinisch bevestigde COVID-19 per 100.000 inwoners. Bekijk alle scores in de Nivel-factsheet.

Alle COVID-19-cijfers in de huisartsenpraktijk vindt u op de overzichtspagina van het Nivel Cijfers COVID-19 in de huisartsenpraktijken binnen Corona Actueel, waarin u informatie kunt vinden over al het corona-onderzoek door het Nivel.

Een deel van de deelnemende huisartsenpraktijken, de Nivel Peilstations, neemt monsters af bij een aantal patiënten met griepachtige klachten. Deze worden door het RIVM onderzocht op onder meer SARS-CoV-2. De resultaten zijn te vinden op onze Surveillance-pagina van het Nivel, samen met alle wekelijkse cijfers over gezondheidsproblemen.

Bron: Nivel
Beeld: © hocus-focus / Getty Images / iStock