Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toename van klachten over huisartsen overweldigt Inspectie

fediverbeek
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) worstelt met een stortvloed aan klachten over huisartsen. In het eerste kwartaal van dit jaar ontving de inspectie maar liefst 767 meldingen, een stijging van 50 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De meeste klachten hebben betrekking op de bereikbaarheid en beschikbaarheid van huisartsen, waarbij meer dan 10 procent specifiek gericht is op Co-Med.

Volgens een woordvoerder van IGJ kan het werkelijke aantal klachten zelfs nog hoger liggen: “We hebben grote achterstanden in de verwerking van meldingen. Het is extreem druk.”

De inspectie heeft geen specifieke verklaring voor de toename van klachten. Vorig jaar steeg het aantal meldingen met 25 procent naar een totaal van 2063. Vooral de klachten over de bereikbaarheid en beschikbaarheid van huisartsenzorg bij Co-Med dragen bij aan deze groei. Het aantal meldingen over Co-Med verdubbelde vorig jaar van 109 naar 227.

In het eerste kwartaal van dit jaar ontving IGJ al 89 klachten over Co-Med, een stijging van 52 procent ten opzichte van het gemiddelde van vorig jaar. Dit is een dubbele groei vergeleken met huisartsen die niet bij Co-Med zijn aangesloten. Over Centric Health ontving IGJ vorig jaar 33 meldingen, maar er zijn geen recente cijfers beschikbaar.

Lees verder>