Huidafwijkingen bij diabetes | Reacties op orale antidiabetica

Orale antidiabetica, vooral de sulfonylureumderivaten, kunnen jeuk veroorzaken en verschillende typen huiderupties waaronder erythema multiforme, fotosensitiviteit en aspecifieke erythemen. Leukocytoclastische vasculitis en psoriasiforme erupties zijn gemeld bij gebruik van metformine.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Complicaties door insulinepomp

Meer dan 10 procent van de patiënten met diabetes type 1 heeft inmiddels een insulinepomp. De meest voorkomende complicatie van de insulinepomp is infectie op de infusieplaats, vooral met stafylokokken. Huidabcessen (die later littekens kunnen geven) of cellulitis door de pomp zijn de belangrijkste redenen om weer met de pomp te stoppen. Ook lipoatrofie door de insulinepomp is gemeld.

Reacties op orale antidiabetica

Orale antidiabetica, vooral de sulfonylureumderivaten, kunnen jeuk veroorzaken en verschillende typen huiderupties waaronder erythema multiforme, fotosensitiviteit en aspecifieke erythemen afbeelding). Leukocytoclastische vasculitis en psoriasiforme erupties zijn gemeld bij gebruik van metformine.

0
40

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder