Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Coronapatiënten door samenwerking eerder naar huis

Door de samenwerking tussen huisartsen, thuiszorg en Ziekenhuis Gelderse Vallei kunnen patiënten met corona eerder naar huis. De eerste coronapatiënten zijn volgens Ziekenhuis Gelderse Vallei inmiddels vervroegd naar huis gegaan.

 

Door een goede afstemming tussen medisch specialist, huisarts en thuiszorg kunnen patiënten soms een paar dagen eerder het ziekenhuis verlaten. De huisarts neemt dan in samenwerking met de thuiszorg, de behandeling, vaak met zuurstof, over.

Rol huisarts

Vanuit het ziekenhuis wordt contact opgenomen met de huisarts. Wanneer deze akkoord is om de patiënt over te nemen, regelt het ziekenhuis de transfer naar huis met de benodigde zuurstof en saturatiemeter. De huisarts kan altijd overleggen met de betrokken medisch specialist of dienstdoende covid-arts, bijvoorbeeld wanneer onverhoopt de gezondheid van de patiënt verslechtert.

Goede zorg

Marije Hilhorst, directeur Zorg bij Huisartsen Gelderse Vallei. “Huisartsen kunnen op deze manier extra goede zorg bieden. Het is daarbij fijn dat er korte lijntjes zijn met de medisch specialisten, zodat de huisarts altijd kan overleggen waar nodig.”

Longarts Jeroen Verheul vertelt: “Gemiddeld gaan er twee tot drie patiënten per week eerder naar huis op deze manier. Voor de patiënt is het fijn om eerder naar huis te kunnen, en in het drukke ziekenhuis ontstaat ruimte voor andere patiënten, waardoor mogelijk overplaatsingen naar elders worden voorkomen.”

Bron: Skipr / Ziekenhuis Gelderse Vallei
Beeld: © Tempura / Getty Images / iStock