Ouderen

Complexe zorg voor (kwetsbare) ouderen

De huisarts ziet steeds meer ouderen in de praktijk. De zorg voor deze patiëntengroep kan complex zijn vanwege comorbiditeit en polyfarmacie.

Artikelen over dit thema

Delier bij een vrouw van 82 jaar

242
Tijdens het spreekuur wordt u gebeld door uw assistente. Zij meldt dat mevrouw De Groot (82) erg onrustig is, de familie en verzorging zitten met de handen in het haar. Of de dokter gelijk wil komen, want zo kan het niet langer.

Criteria van kwetsbaarheid bij ouderen

21
In een recente studie met gegevens van de Longitudinal Aging Study Amsterdam (LASA) is onderzocht wat er gebeurt met componenten van kwetsbaarheid in de jaren voordat ouderen kwetsbaar worden.

De patiënt met slaapproblemen

8
Mevrouw Van Melis (65 jaar) bezoekt haar huisarts omdat ze zo slecht slaapt de laatste maanden. Ze is al tien jaar weduwe en alle kinderen zijn het huis uit. Ze hoopt van de huisarts een pilletje te krijgen, zodat ze weer goed kan slapen.

Chronisch nierfalen vanuit een geriatrisch perspectief

13
Wereldwijd worden we steeds ouder en is de levensverwachting sterk gestegen. Als gevolg van de veroudering stijgt ook het vóórkomen van chronische ziekten.

Vallen bij ouderen | Lichamelijk en aanvullend onderzoek

22
Het is wenselijk dat diagnostiek plaatsvindt om tot dan toe onbekende ziekten op te sporen en om gerichte valpreventie te realiseren.

Producten