Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minicolleges over kleine kwalen bij ouderen

Vrijdag 27 november namen we in onze eigen BSL-studio een serie van drie minicolleges op over kleine kwalen bij ouderen. Aanleiding was de verschijning van de herziening van het boek Kleine Kwalen en alledaagse klachten bij ouderen.

 

 

Voor de herziening van het boek Kleine Kwalen en alledaagse klachten bij ouderen zijn alle kwalen inhoudelijk ge-update én er zijn tien nieuwe kwalen toegevoegd. Ook kreeg het boek een geheel nieuwe cover, in lijn met de nieuwe vormgeving. Deze content-update is uiteraard ook verwerkt in Kleine Kwalen Online.

Tijdens de minicolleges was Tobias Bonten, huisarts en redactielid van de Kleine Kwalen-reeks gespreksleider. Hij sprak met prof. dr. Wilco Achterberg, hoogleraar Ouderengeneeskunde, en Ruud Kievit, huisarts in opleiding, die een van de hoofdstukken heeft geschreven. Zij spraken over drie verschillende kwalen en het belang voor de huisartspraktijk én het verpleeghuis.

De minicolleges van 5 tot 7 minuten per aflevering zijn binnenkort (o.a.) te vinden op deze website: huisartsgeneeskunde.nl

Blijf ook op de hoogte via de nieuwsbrief Huisartsgeneeskunde >>

 

     

Andere boeken uit de reeks Kleine Kwalen zijn: