Home bsl elearning huisarts

Online leren
voor professionals
binnen de eerste lijn

Praktijkgericht nascholen
voor huisartsen, praktijkondersteuners en
fysiotherapeuten

E-learning voor de eerste lijn

De e-learnings van Bohn Stafleu van Loghum zijn primair bedoeld voor zorgverleners in de eerste lijn: huisartsen, praktijkondersteuners, doktersassistenten en fysiotherapeuten. De modules zijn uitstekend geschikt om de zorgverlener snel en efficiënt bij te scholen over een specifiek thema. Dit kan een vervanging zijn voor een klassikale bijeenkomst, maar ook als aanvulling; de deelnemers maken eerst een e-learning en hebben daarmee allemaal hetzelfde startniveau. In de klassikale bijeenkomst is er meer ruimte voor verdieping en bijvoorbeeld casuïstiekbespreking. Meer weten? Bekijk de video.

Flexibel aanbod

In het e-learning overzicht ziet u welke modules wij aanbieden. U hoeft geen gebruik te maken van het gehele leeraanbod. U kunt een selectie maken van verschillende modules die u wilt inzetten binnen uw organisatie. Door bijvoorbeeld een live-bijeenkomst te combineren met een e-learning wordt uw contactonderwijs nog effectiever.

Koppeling met uw leermanagementsysteem

Maakt uw organisatie al gebruik van een leermanagementsysteem? Geen probleem! Met een speciale (LTI-) link kunt u gebruik maken van onze e-learningmodules die in uw eigen leermanagementsysteem draaien. Als uw organisatie geen eigen LMS heeft, kunnen we dit, desgewenst, ook voor u verzorgen. Accreditatie wordt automatisch bijgeschreven en u krijgt inzicht in het gebruik van de modules.

‘Door de inzet van e-learning maak je onderwijs effectiever’

Zorggroep IZER uit Rotterdam zet sinds 2018 e-learnings van Bohn Stafleu van Loghum (BSL) in om huisartsen na te scholen over onderwerpen als hartfalen, polyfarmacie bij ouderen en bariatrische chirurgie. IZER heeft acht modules geselecteerd, waaruit huisartsen vrij kunnen kiezen. Femke de Geus, scholingscoördinator bij IZER, vertelt over haar ervaringen: “Huisartsen moeten even wennen, maar als ze eenmaal een e-learning hebben gemaakt, zijn ze erg enthousiast.” (lees meer…)

Voor de zorgverlener, door de zorgverlener

Omdat wij het belangrijk vinden dat de e-learnings aansluiten bij de dagelijkse praktijk, werken we samen met (kader)huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en andere professionals die de e-learnings samenstellen. Zij maken daarbij gebruik van veel casuïstiek, waarbij ze putten uit hun eigen ervaring of die van hun collega’s.

Overzicht van alle relevante e-learnings

Bekijk het overzicht >>

Heeft u nog vragen?

U kunt onze klantenservice op werkdagen van 08.30 – 17.30 uur telefonisch bereiken via 030 – 638 3736. Ook kunt u mailen naar onlineklantenservice@bsl.nl.

We gaan graag met u in gesprek

Heeft u vragen? Of wilt u andere e-learningmodules voor zorggroepen/huisartsen of praktijken bekijken?

Neem dan contact op met Anouk Middelkamp, via mail: anouk.middelkamp@bsl.nl of telefonisch: 030 638 3776.

Abonneren